Ромската махала в Стамболийски май е решила демографската криза. Адресът ул.

...
Ромската махала в Стамболийски май е решила демографската криза. Адресът ул.
Коментари Харесай

1619 души на един адрес? Ромска махала реши демографската криза

Ромската махала в Стамболийски май е решила демографската рецесия. 

Адресът ул. „ Петко Р. Славейков “ №31 в града, на който са регистрирани 1619 души, от през вчерашния ден е по-известен от „ Дондуков ” 1 и 2 в столицата. Освен че е подготвен за книгата на върховете „ Гинес ” със своите 1619 жители, той може да се трансформира в място за съществени медицински, генетични и демографски проучвания. Освен това адресът стана и мотив за спор сред представителите на институциите, написа " Марица ".
-->
Новината за това, че 1619 души живеят на един адрес, бе обявена на брифинг на ОД на МВР-Пловдив нощес и провокира вълна от мнения в обществените мрежи. Не закъсня и реакцията на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, в чието поле отиде топката поради подозрения, че става дума за проведен избирателен туризъм.

„ Моля, некомпетентни лица, които в никакъв случай не са се докосвали до локалната власт, да не се пробват да вършат внушения за избирателен туризъм. Министерство на вътрешните работи издава персоналните документи на всички жители. Тази информация е налична до тях. В работа ГРАО редовно се правят инспекции от комисия, в чийто състав влизат чиновници от Областна администрация-Пловдив и представители на органите на Министерство на вътрешните работи, досега нарушавания не са открити. Няма нито един нелегално регистриран на територията на общината. Аз знам, че поставените задания на избрани лица да смачкат вота на ГЕРБ в Пловдив област не е изпълнен, само че търсете виновността другаде, а не в регионалния координатор “, написа Мараджиев в обществените мрежи.

И разгласява информация на отдел „ ГРАО “ при Община Стамболийски, която в действителност съставлява най-интересната част от проблема. В нея се изяснява, че на въпросната улица " Петко Р. Славейков " №31 не се правят адресни регистрации заради това, че къщите нямат документи за благосъстоятелност, в годините обратно са построявани нелегално и в огромната си част са отвън регулация на обитаемото място. Лицата с адресна регистрация на този адрес са деца, внуци, правнуци и така нататък на лица, които са били адресно регистрирани преди 1989 година, изясняват от ГРАО. 

Ако се има вяра на написаното за този плодороден жанр, живял на адреса, излиза наяве, че към този момент е открито решение за демографската рецесия в България. За подобен приръст обаче можем да приказваме при котките или при зайците, само че не и при хората. Освен в случай че в махалата на Стамболийски не живеят някакви медицински явления, за които учените към момента не знаят. В противоположен случай евентуално става дума за институционално безхаберие или въпреки всичко и за нередности, свързани с изборите.   

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР